ANO Ūdens diena Vides un būvzinātņu fakultātē

Atsaucoties UNESCO LNK Pasaules ūdens dienas aicinājumam 22.martā Vides un būvzinātņu fakultātes Vides un ūdenssaimniecības specialitātes 2.kursa studenti sadarbībā ar Meža un ūdens resursu zinātnisko laboratoriju organizēja Pasaules ūdens dienai veltītu izglītojoši praktisku pasākumu vidusskolniekiem.

Kopš 1993. gada 22. martā ik gadu tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena, organizējot dažādus izglītojošus un informatīvus pasākumus, lai pievērstu ikviena cilvēka uzmanību ūdens svarīgajai lomai mūsu dzīvē. Latvijā Pasaules ūdens diena tiek atzīmēta kopš 1996. gada. UNESCO LNK aicina ikvienu skolu, interešu apvienību un organizāciju visā Latvijā iesaistīties Pasaules ūdens dienai veltītajos pasākumus, kā arī pašiem kļūt par to organizatoriem, izmantojot dažādu ūdens tematiku mācību stundās, iesaistoties dažādās iniciatīvās, veicot pētījumus un rīkojot izstādes, rosinot bērnu, jauniešu, sabiedrības izpratni par dzeramā ūdens nozīmi un ūdens nozīmi vispār, kā arī apzinoties draudus, kas ietekmē ūdens resursu izsīkšanu visā pasaulē.(UNESCO)

Pasākumā piedalījās komandas no Rīgas 94. vidusskolas, Jelgavas tehnikuma, Dobeles 1. vidusskolas, Jelgavas tehnoloģiju vidusskolas un Jelgava 5. vidusskolas.

Komandas sacentās erudīcijā, praktiskajās darbnīcās un iepazinās ar ūdens izpētes iekārtām.

Pasaules ūdens dienas pasākumu kopvērtējumā  1. vietu ieguva Jelgavas tehnikuma komanda Linda Rozenberga, Renāta Gedmina, Egija Zemeža un Emīls Rūters un izcīnīja biļetes uz Līvu akvaparku.

Īpaša pateicība Vides un ūdenssaimniecības 2. kursa studentiem: Alisei Trifanei, Kristapam Knāviņam, Rolandam Leveikam, Oskaram Eidukam, Kristapam Zālītim, Līnai Salmiņai, Elīnai Austrai Siliņai, Denisai Kalpakai, Sindijai Šmiukšei, Jānim Atelbaueram, Agnesei Ozoloņai, kā arī viesdocentam Mg.sc.ing. Kārlim Siļķe, vieslektoram Mg.sc.ing. Kasparam Abramenko un vieslektoram Mg.sc.ing. Artūram Veinbergam.

No Comments

Post a Comment