Ēnu diena 2017

Ēnu dienas ietvaros Meža un ūdens resursu zinātniskās laboratorijas pētnieci Ingu Grīnfeldi ēnoja Nils Mežsargs, Emīls Juris Jansons un Alija Vasijeva.

Nils un Emīls mācās Jelgavas Valsts ģimnāzijas 8. klasē. Abi puiši, kā arī Alija informāciju par ēnošanu ieguva no www.enudiena.lv. Nila sapnis ir kļūt par pilotu, bet Emīls savu nākotni saista ar arhitektūru, iepriekš abi puiši ir ēnojuši jau arhitektu un pilotu, šoreiz nolēma pamainīt kaut ko un ēnot pētnieku, jo tas šķitis ļoti interesanti.

Alija mācās Jelgavas 4.vidusskolas 7.klasē. Ēnot pētnieku licies kaut kas liels un aizraujošs.

Dienas garumā skolnieki iepazinās ar Meža un ūdens resursu zinātnisko laboratoriju, pabija Vides un būvzinātņu fakultātes Vides un ūdenssaimniecības laboratorijās, kur veica eksperimentus ar aizsprostu un upes gultnes veidošanu, kurus vadīja lektors Kaspars Abramenko.

Pēc tam ”ēnas” kopā ar pētnieci Ingu Grīnfeldi devās uz Tīreļiem, kur novērtēja monitoringa urbuma vietas. Pašās dienas beigās ēnotāji līdzdarbojās Vides un ūdenssaimniecības 4.kursa studentei Karīnai Zaharānei izstrādājot viņas Zinātniski pētniecisko darbu “Tiešo N2O un NH3 emisiju noteikšana no slāpekļa minerālmēsliem Latvijas augsnēm laboratorijas apstākļos”.

No Comments

Post a Comment